 |
|
Automaty do ciastek
|
- produkcja drobnych wyrobów z
ciasta kruchego, półkruchego i biszkoptowego. |
 |
|
Dozowniki wody
|
- dozowanie wody oraz mieszanie
ciepłej i zimnej wody w ilościach, które gwarantują
otrzymanie na wylocie wody o zadanej temperaturze. |
 |
|
Dzielarki ciasta
|
- dzielenie ciasta na porcje. |
 |
|
Dzielarko - zaokrąglarki (bułczarki)
|
- dzielenie ciasta na porcje lub
dzielenie i zaokrąglanie ciasta na bułki lub pączki. |
 |
|
Komory
|
- komory wstępnego rozrostu /
fermentacji ciasta, - komory i
agregaty garownicze. |
 |
|
Krajalnice pieczywa
|
- automatyczne i stołowe krajalnice
pieczywa. |
 |
|
Miesiarki spiralne
|
- mieszanie różnych składników w
celu otrzymania ciasta piekarniczego. |
 |
|
Piece cyklotermiczne
|
- piece w wersjach 4, 5,
6-komorowych o powierzchni wypieku od 8,5 do 32 m2. |
 |
|
Piece konwekcyjne / piece piekarnicze
|
- wypiek wyrobów cukierniczych i
drobnego pieczywa; może być używany jako podstawowy piec
w cukierniach i sklepach oraz jako pomocniczy w
piekarniach. |
 |
|
Piece modułowe
|
- pozwalają na zastosowanie różnych
tac w różnych ilościach; bardzo szerokie możliwości
wypieku różnych produktów, takich jak: chleb, bułki,
ciasta, pizza, drobne produkty cukiernicze, produkty
gastronomiczne. |
 |
|
Piece obrotowe
|
- uniwersalne piece do wszystkich
rodzajów wypieków, zarówno chleba zwykłego jak i
formowanego, bułek, ciast formowanych i drobnych wyrobów
cukierniczych. |
 |
|
Przesiewacze mąki
|
- przesiewanie, napowietrzanie mąki
oraz tarcie suchej bułki. |
 |
|
Rogalikarki
|
- wałkowanie i zawijanie kęsów
ciasta na rogaliki, paluchy, a także formowanie chleba
pszennego. |
 |
|
Smażalniki pączków
|
- smażenie pączków |
 |
|
Ubijaczki
|
- do przygotowywania lekkich i
ciężkich ciast, kremów, ubijania jaj, majonezu,
margaryny, itp. |
 |
|
Wałkowarki ciasta
|
- służą do rozwałkowania wszystkich
rodzajów ciast. |
 |
|
Wydłużarki ciasta
|
- dostępne z 1 lub 2 płytami
dociskowymi; boczna regulacja długości ciasta. |
 |
|
Zaokrąglarki stożkowe
|
- pozwalają zaokrąglić ciasto o
składzie do 50% żytniej mąki. |
 |
|
Zaokrąglarki taśmowe
|
- pozwalają zaokrąglić ciasto o
składzie do 90% żytniej mąki. |
 |
|
Znacznikarki bułek
|
- służą do wyciśnięcia znaku typu
kajzerka na kulkach ciasta umieszczonego na tacy po
zaformowaniu na dzielarko - zaokrąglarkach. |
 |
|
Zmywarki dla piekarni
|
- myjnie pojemników,
- zmywarki i czyszczarki blach,
koszy i przyrządów.
|
 |
|
Akcesoria, meble piekarnicze, urządzenia pomocnicze
|
- stoły produkcyjne,
- stoły chłodnicze/mroźne
piekarnicze, szafy chłodnicze piekarnicze,
- urządzenia załadowcze, automaty
załadowcze,
- tace, formy, aparaty wsadowe,
wózki, - maszyny pakujące |
 |
|
Linie do produkcji pieczywa i ciastek
|
- automatyczna linia do produkcji
chleba to kompletne rozwiązanie umożliwiające
wytwarzanie różnego rodzaju chleba pszennego i
pszenno-żytniego. |
|
|
Pozostałe urządzenia
|
- rozwiązania specjalne. |