PAG |
|||||
|
Profesjonalne urządzenia gastronomiczne i meble ze stali nierdzewnej |
||||
Higiena - System HACCP |
![]() |
||||
Firma PAG jest kompetentnym partnerem w sprawach profesjonalnej higieny kuchennej. Opracowane procedury na bazie środków higieny DR. WEIGERT'a zgodne są z systemem HACCP. Służymy doradztwem w zakresie opracowania planu higieny dla kuchni, piekarni i cukierni zgodnie z wymogami HACCP. W celu zapewnienia jakości higieny, efektywności ekonomicznej oraz bezpieczeństwa żywności pracownicy firmy przygotowują system dozujący - uwzględniając temperaturę, stężenie środka myjącego czy dezynfekcyjnego, ciśnienie wody oraz jej właściwości. System obsługi klientów pozwala na ciągłą opiekę w celu zapewnienia stałego uzyskiwania doskonałych wyników procesu mycia i dezynfekcji. Urządzenia dozujące i urządzenia doprowadzające środki - poddawane są systematycznej kontroli i konserwacji.
Korzyści:
Wszystkie te korzyści są jednocześnie warunkami w zakresie zabezpieczenia jakości w profesjonalnej kuchni i koniecznym elementem systemu HACCP. Uwaga: Doradztwo i systemy dozujące są bezpłatne! Podstawy systemu HACCP:
Zgodnie z ustawą z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. Nr 08. poz. 2020) obowiązkiem wdrożenia zasad systemu HACCP zostali objęci wszyscy produkujący lub wprowadzający do obrotu żywność, którzy w celu zapewnienia właściwej jakości zdrowotnej oraz zasad higieny, obowiązani są wdrożyć i stosować zasady dobrej praktyki produkcyjnej i dobrej praktyki higienicznej. Obowiązek wdrażania zasad systemu HACCP spoczywa na kierującym zakładem lub osobie przez niego upoważnionej. Osoby te zobowiązane są wdrożyć i stosować zasady tego systemu. Podjęcie działań wprowadzania zasad systemu HACCP określono na dzień 1 maja 2004 r.
Zapraszamy na szkolenia z zakresu
|
|||||
^do góry^ |
|||||
Copyright © 2003-2011 phu PAG. Wszystkie prawa zastrzeżone. |