|
|
Magazynowanie żywności
|
|
|
Regały i pojemniki na żywność: |
 |
|
- regały magazynowe Camshelving
(system półek usprawniających składowanie; zalety:
prosty montaż, trwały, łatwy w utrzymaniu czystości,
odporny na rdzę i zadrapania, dożywotnia gwarancja), |
 |
|
- pojemniki GN (produkowane
przy użyciu wysokiej jakości materiałów: z odpornego na
odkształcenia, pęknięcia i bezpiecznego w kontakcie z
żywnością poliwęglanu, stosowane w szerokim zakresie
temperatur od -40˚C do
+99˚C; z tworzywa odpornego na działanie wysokich
temperatur w zakresie od -40˚C do
+190˚C /idealne do mikrofalówek/; z polipropylenu, mogą
być używane w temperaturze od -40˚C do +71˚C;
dzięki zaokrąglonym rogom we wnętrzu pojemników, resztki
żywności nie zbierają się w trudno dostępnych częściach;
łatwe do mycia; na bocznych ścianach umieszczona jest
miarka pojemności), |
 |
|
- pojemniki GN ze stali
nierdzewnej (pojemniki wykonane z wysokogatunkowej
stali nierdzewnej, odporne na temperatury do 300˚C,
wykorzystywane jako wkłady w termosach, ladach
sałatkowych, piecach konwekcyjno-parowych), |
 |
|
- pojemniki Coldfest
(wykonane z tworzywa sztucznego, w środku wypełnione
chłodzącym żelem, pojemniki trzymają temperaturę do 8
godzin), |
 |
|
- skrzynki magazynowe
(wykonane z poliwęglanu lub polietylenu; przezroczysty
materiał z którego są wykonane ułatwia identyfikację
żywności; posiadają pokrywy proste lub odsuwane;
specjalna budowa pozwala utrzymać odpowiednią wilgotność
przechowywanych owoców i warzyw; nadają się do
magazynów, chłodni, transportu; możliwość umieszczenia
kranika w skrzynce), |
 |
|
- okrągłe i prostokątne
pojemniki na żywność (poliwęglanowe, polietylenowe,
występują także w wersji półprzezroczystej; dostępne
różne pojemności z widoczną podziałką w kolorze
czerwonym lub pokrywy; odporne a przebarwienia; możliwe
osadzenie kranika; szerokie zastosowanie, wytrzymałość,
przezroczystość pojemników decyduje, że są niezbędne
przy przechowywaniu produktów spożywczych), |
 |
|
- wiadra z uchwytem (wiadra
z polietylenu, pokrywka "wciskana" na wiadro pozwala na
łatwe przenoszenie i przewożenie zawartości), |
 |
|
- etykiety (w 100%
rozpuszczalne w każdej zmywarce do naczyń; nie
pozostawiają klejących pozostałości; łatwo schodzą pod
wpływem ciepłej lub zimnej wody; w 100% biologicznie
rozkładane; wytrzymują temperaturę do 93˚C
przez 4 godziny; stosowane w chłodziarkach, zamrażarkach
i magazynach produktów suchych; etykiety dostępne na
arkuszach o formacie A4 do drukarek atramentowych i
laserowych, występują także w postaci rolek zapakowanych
w dozownikach; dzięki możliwości wydrukowania na
etykietach wszelkich powtarzalnych informacji jak
zawartość czy data ważności oszczędza się czas), |
 |
|
- wózki na
warzywa i owoce (wózki wyposażone są w kran spustowy
i wewnętrzną półkę odsączającą, dzięki temu można myć
warzywa i owoce wewnątrz wózka; polietylenowy pojemnik
jest łatwy do czyszczenia; przesuwana pokrywa z
przezroczystego poliwęglanu pozwala łatwo zidentyfikować
zawartość pojemnika), |
 |
|
- wózki na
składniki żywnościowe (służą do przechowywania i
transportu artykułów sypkich; wykonany z polietylenu
korpus wózka zapewnia niewielką wagę i łatwość
utrzymania czystości; wykonany z tworzywa, nie koroduje
i nie absorbuje zapachów; wózki posiadają pokrywę płaską
lub "łamaną" co ułatwia jej odsuwanie; poliwęglanowe,
przezroczyste pokrywy umożliwiają identyfikację
zawartości; wymiary wózków przystosowane są do trzymania
ich pod standardowymi stołami roboczymi), |
 |
|
- pojemniki
na ciasto do pizzy (ciasto przechowywane w
pojemnikach dłużej zachowuje swoją świeżość; krawędzie
zostały zaokrąglone dla większego bezpieczeństwa
użytkowników), |
 |
|
- wózki na
pojemniki na ciasto do pizzy (polietylenowe wózki
zostały specjalnie zaprojektowane do przechowywania i
transportu pojemników na ciasto do pizzy; materiał z
którego są zrobione jest bardzo trwały, nie rdzewieje i
nie ulega korozji), |
 |
|
- palety
kuchenne (pozwalają bezpiecznie przechowywać żywność
i inne artykuły z dala od podłogi na wysokość 305mm;
wykonane z trwałego polipropylenu, nie rdzewieją i nie
ulegają odkształceniom; palety nie wymagają montażu;
palety wentylowane zapewniają maksymalny obieg
powietrza, co jest szczególnie istotne przy produktach
łatwo psujących; mocne i stabilne). |
|
|
Transport żywności
|
|
|
|
Kosze i wózki
|
|
|
|
Tace
|
|
|
|
Camkiosk system
|
|
|
|
Zastawa stołowa
|
|
|
|
Ekspozycja
|
|
|
|
Pozostałe urządzenia i akcesoria
|
- szufelki (z poliwęglanu; nie
łamią się, nie gną, nie rdzewieją; odpowiednio
zaprojektowane z wygodną, wyprofilowaną rączką, są
niesłychanie łatwe i wygodne w użyciu; ergonomiczny
kształt uchwytu został dostosowany do kształtu dłoni),
- dzbanki (poliwęglanowe dzbanki mają wyraźne czerwone i
niebieskie podziałki, niezbędne wszędzie gdzie trzeba
dokładnie zmierzyć pojemności),
- rozwiązania specjalne. |